Werken met een voorspellend model

Hij wilde wiskunde studeren en merkte gaandeweg dat zijn hart meer bij de concrete toepassingen ligt dan bij de theorie. De keuze voor toegepaste wiskunde op de Hogeschool van Amsterdam bleek een slimme zet van student Bryan van Ingen (22). Hij vond zijn draai op het hbo en raakte betrokken bij een project van Sport Data Valley gericht op de Amsterdamse marathon. Bryan had de smaak te pakken en inmiddels heeft hij ook zijn afstudeerstage bij Sport Data Valley met succes afgerond. “Als sporter ben ik gericht op bewegen en gezondheid. Dan is het leuk om een data analyse project te doen dat hier qua thema op aansluit.”

Bryan is een van de studenten die betrokken is bij het Sport Data Valley project, gericht op het voorspellen van de rusthartslag. De rusthartslag van een sporter geeft aan hoe het gesteld is met zijn of haar fitheid. Sport Data Valley wil daar in de toekomst meer mee doen. “Ik heb bijgedragen in de zoektocht naar een verband tussen de rusthartslag en de gedragspatronen van mensen. Daarbij heb ik onderzocht welke voorspellende modellen toepasbaar zijn en hoe we deze in de praktijk kunnen toepassen. Hiervoor heb ik de voor- en nadelen van diverse statistische modellen verkent en vergeleken.”

Bryan stond voor een uitdagende opdracht waar hij 20 weken intensief mee bezig was. De data waar hij mee werkte zijn van een selecte groep mensen die daar expliciet toestemming voor hebben gegeven. “Ondanks de coronamaatregelen was er fijne begeleiding vanuit het team. Het dagelijkse contact en de frequente stand-ups hielpen mij om gemotiveerd aan de slag te gaan. Ik werd uitgedaagd en binnen het project was duidelijk waar ik concreet naar toe werkte. Om die reden zou ik een stage bij Sport Data Valley andere studenten zeker aanbevelen.”

Toekomstplannen

Bryan heeft zijn afstudeerstage succesvol afgerond en geeft scholieren komende week bijles wiskunde op een zomerschool in Hoofddorp. In september gaat hij een master Business Analytics volgen aan de VU In Amsterdam. “Bij Sport Data Valley merkte ik wat je nog meer nodig hebt om een grotere opdracht binnen een organisatie te volbrengen. Met die ervaring uit de praktijk begin ik straks aan de master.”

2 juli, 2021

Meer nieuws