Citizen Science Engine

SDV Citizen Science Engine: samen kennis vergroten

Binnen citizen science werken onderzoekers en beleidsmakers samen met de gemeenschap om kennis over sport en bewegen te vergroten en toe te passen in de praktijk.

Het belang van citizen science in sport en bewegen

Mogelijkheden van de Citizen Science Engine

Sport Data Valley biedt onderzoekers en beleidsmakers een kant en klare oplossing om citizen science op het gebied van sport en bewegen toe te passen.

Kosteloos gebruik

SDV is een maatschappelijke stichting zonder winstoogmerk. De SDV Citizen Science Engine is daarom gratis te gebruiken door alle onderzoekers en beleidsmakers in Nederland.

Bespaar tot 80% van je tijd

Dankzij de SDV Citizen Science Engine is het gehele proces van begin tot eind al voor je georganiseerd. Hierdoor bespaar je tot wel 80% van je tijd bij het opzetten en uitvoeren van citizen science onderzoek.

Data veiligheid en privacy perfect geregeld

Sport Data Valley voldoet aan de hoogte eisen op het gebied van data veiligheid en privacy. Alle data wordt in Nederland opgeslagen en de gehele data flow is AVG proof. Sport Data Valley is daarnaast een gecertificeerd ELSA lab, heeft het NL AIC label, is goedgekeurd door METC en wordt regelmatig geaudit (o.a. DPIA).

Ondersteuning bij de opzet

Het Sport Data Valley team kan op verschillende manieren ondersteunen in het opzetten van citizen science:

  • Training in het gebruik van het Sport Data Valley platform
  • Meekijken in de onderzoeksopzet; o.a. advies over inzet van vragenlijsten en wearable connecties
  • Uitvoeren van analyse op de data (of ondersteuning daarin)

Citizen Science in eigen huisstijl? Gebruik SDV Inside

Liever Citizen Science onderzoek in de eigen huisstijl; toegespitst op de eigen doelgroep? Gebruik dan onze SDV Inside PaaS oplossing. Bespaar op ontwikkelkosten en maak gebruik van veilige en privacy proof data opslag en de verschillende tools (koppelingen met wearables, vragenlijsten, etc.) beschikbaar binnen Sport Data Valley. Creëer je eigen front-end (website, app, etc.) om jouw specifiek doelgroep aan te spreken.

Artikelen | Cases | Nieuws