Coach-in-control

Coach-in-Control: betere prestaties, minder blessures en vergroot sportplezier dankzij monitoring

Vind jij het ook nuttig de trainingsbelasting en het welzijn van je sporters te monitoren maar vind je het lastig de hiervoor benodigde data te verzamelen en/of analyseren? Dan is het coach-in-control dashboard iets voor jou!

Iedere trainer/coach in Nederland kan gratis gebruik maken van Coach-in-Control. Van talent- en topsport trainers tot personal fitness coaches en van leefstijlcoaches tot vrijwilliger trainers in de breedtesport met affiniteit met data.

Key features van Coach-in-Control

Kosteloos gebruik

Sport Data Valley is een maatschappelijke stichting zonder winstoogmerk. Coach-in-Control is daarom gratis te gebruiken door alle trainers/coaches in Nederland.

Data veiligheid en privacy perfect geregeld

Sport Data Valley voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van data veiligheid en privacy. Alle data wordt in Nederland opgeslagen en de gehele data flow is AVG proof.

Training en begeleiding

Sport Data Valley ondersteunt trainers/coaches in het gebruik van Coach-in-Control. Zo geven we regelmatig trainingen. Heb je interesse om een training bij te wonen, stuur een mailtje aan Dennis.

Een digitaal sport- en beweegconcept in eigen huisstijl? Gebruik SDV Inside

Liever een digitaal sport- en beweegconcept in de eigen huisstijl; toegespitst op de eigen doelgroep? Gebruik dan onze SDV Inside PaaS oplossing. Bespaar op ontwikkelkosten en maak gebruik van veilige en privacy proof data opslag en de verschillende tools (koppelingen met wearables, vragenlijsten, trainingsplanner, etc.) beschikbaar binnen Sport Data Valley. Creëer je eigen front-end (website, app, etc.) om jouw specifiek doelgroep aan te spreken.

Kennis en inzichten vanuit de topsport praktisch toepasbaar gemaakt voor iedere trainer/coach

Topsportcoaches hebben data en embedded scientists tot hun beschikking om sporters optimaal te kunnen begeleiden. Deze kennis en inzichten zijn nu praktisch vertaald en via het coach-in-control dashboard beschikbaar gesteld aan iedere trainer/coach in Nederland, op ieder niveau.

Is jouw kennisinstelling of sportorganisatie als partner aangesloten bij Sport Data Valley? Dan kun jij gratis gebruik maken van het Coach-in-control dashboard. Wil je meer weten? Neem contact op met Dennis van Kooij (Product owner SDV).

Coach-in-Control is tot stand gekomen door samenwerking tussen Sport Data Valley, de Hanzehogeschool Groningen, Fontys Hogeschool, NOC*NSF, Innovatielab Thialf, KNSB, Topsport Noord (TSN), Thialf Academy, Gewest Friesland, Sport Science Instituut Groningen (SSIG), Centrum voor Bewegingswetenschappen RUG/UMCG, Sport Data Center/Universiteit van Leiden, RTC Noord/Roeien, Gewest Noord-Brabant/Zeeland/Limburg, Eindhoven atletiek.

“Er is onderzoek gedaan onder coaches niveau 3 en 4, zodat er echt wordt gekeken vanuit de gebruiker en niet alleen vanuit de wetenschap. Wat wil je als coach uit een meting halen? Wat heb je nodig om verder te komen met de trainingen? Wat denken we dat vanuit de wetenschap relevant is? Maar ook niet onbelangrijk, hoe wil je data visueel terugzien in een dashboard? De input van de coach is leidend geweest in het ontwerp van het Coach-in-Control dashboard”

Dr. Ruby Otter-Drost
Senior onderzoeker in het Lectoraat praktijkgerichte sportwetenschap – Hanzehogeschool Groningen

Wil je meer weten over Coach-in-control en het achterliggende project? Kijk dan eens op één van deze links

NOC NSF

Artikelen | Cases | Nieuws