SDV voor Beleidsmakers

Effectieve en efficiënte beleidskeuzes dankzij inzichten uit sport- en beweegdata

Sport Data Valley ondersteunt (sport)organisaties met het verzamelen, analyseren en presenteren van data ten behoeve van effectieve en efficiënte beleidskeuzes.

Er zijn nog veel uitdagingen op het gebied van data binnen het sport- en beweeglandschap. Data is ongestructureerd of onvolledig. Data bevindt zich in silo’s en is versnipperd. Er zijn vele juridische, ethische en privacy vraagstukken rondom data en er is beperkt toegang tot artificial intelligence en machine learning. Sport Data Valley ondersteunt (sport)organisaties met het verzamelen, analyseren en presenteren van data ten behoeve van effectieve en efficiënte beleidskeuzes.

Dit doen we veelal in samenwerking met onderzoekers en studenten. We verbinden vraag en aanbod en stimuleren zo efficiënte en effectieve samenwerking binnen het sport- en beweegecosysteem. De unieke SDV infrastructuur, gebouwd voor sport- en beweegdata, vormt hierin het fundament.

Sport Data Valley als neutrale broker

De Sport Data Valley infrastructuur maakt het mogelijk data veilig te delen met derde partijen. Sport Data Valley kan ook optreden als neutrale broker. Zo kunnen wij databronnen – van verschillende organisaties – bij elkaar brengen, analyses uitvoeren en resultaten delen met de betrokken partijen.

Onze dienstverlening

Sport Data Valley helpt sportorganisaties met jouw datavraagstukken

  • Ontwikkelen van een datastrategie
  • Neerzetten van een datagedreven organisatie
  • Ontwikkelen van modellen, analyses en dashboards ten behoeve van bijvoorbeeld beleid en performance management
  • Opschonen van data
  • Ondersteuning in het genereren van data
  • Dataprivacy en data veiligheid

Unieke infrastructuur

De basis van onze dienstverlening is de unieke Sport Data Valley infrastructuur. Verzamel eenvoudig sport- en beweegdata, sla data veilig op en deel data privacy proof met individuen en/of groepen binnen het platform.

Training en opleiding

Sport Data Valley ondersteunt de digitale transformatie in het sport- en beweeglandschap. Wij bieden trainingen en opleidingen, onder andere op het gebied van data-analyse en monitoring.

Netwerk en events

Sport Data Valley organiseert regelmatig kennis- en netwerkevenementen. Houd onze socials in de gaten om op de hoogte te blijven. Is jouw organisatie aangesloten bij Sport Data Valley? Dan ontvang jij altijd een uitnodiging voor onze evenementen.

Als jouw organisatie partner is van Sport Data Valley, dan kun je gebruik maken van alle functionaliteiten en ondersteuning. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw (sport)organisatie?

Wil je meer weten? Neem contact op met Margot van Beusekom.

Artikelen | Cases | Nieuws