De herfst is begonnen! Tijd om je team te motiveren en samen fit de winter in te gaan. Met de coronamaatregelen denk je misschien niet zo snel aan nieuwe mogelijkheden en blijf je liever thuis. Niet getreurd, ook thuis kun je aan de slag om met je sporters op een slimme manier doelen te behalen. We hebben vier tips voor je op een rij gezet.

  1. De eerste stap is het verzamelen van data en overzicht creëren in je data. Maak een account aan op Sport Data Valley en verken de mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld meerdere data-bronnen koppelen!
  2. Laat je inspireren door andere coaches en wetenschappers die zich dagelijks bezighouden met sportdata. Zij verwerken data uit verschillende bronnen en zetten deze om naar bruikbare informatie om sporters optimaal te begeleiden.
  3. Neem de coronamaatregelen in acht, maar beweeg wel. Op Sport Data Valley kun je de Mijn Activiteit-dashboard aanmaken op basis van je Fitbit data. Krijg inzicht in eigen patronen en realiseer je dat er iedere dag mogelijkheden zijn om stappen te zetten. Bewust bewegen begint bij weten wat je al dagelijks doet.
  4. Nog niet overtuigd? Bekijk de film Moneyball, gebaseerd op de legendarische Billy Beane. Hij was professioneel honkballer en stelde als manager bij Oakland Athletic met een laag budget een team samen dat zeer succesvol was. Zijn keuzes baseerde hij op sportstatistieken. De Amerikaanse Billy Beane is sinds 2015 als adviseur betrokken bij proefvoetbal club AZ.

16 oktober, 2020

Meer nieuws