Wat kun je doen om in 2021 nog slimmer te trainen? Koppel je Sport Data Valley account aan je Strava-account. Zo worden al je Strava activiteiten automatisch gesynchroniseerd met het Sport Data Valley platform. Bekijk hier de instructie.

Strava is een mobiele app voor het bijhouden van sportprestaties via GPS. De app is makkelijk in gebruik en bovendien te koppelen met allerlei sporthorloges en fietscomputers.In de loop der tijd is Strava uitgegroeid tot tot een social media kanaal voor mensen die hun sportervaringen en activiteiten met elkaar delen. In de tijdlijn kun je je eigen sportprestaties terugvinden en ook de activiteiten van de mensen die je volgt in de app. Strava werkt met segmenten. Segmenten zijn kleine stukjes uit jouw route. Ze markeren een specifiek kenmerk of deel van die route. Bijvoorbeeld een lang fietspad waar je kunt versnellen, een steile afdaling of juist een weg met wat scherpe bochten. Segmenten worden aangemaakt via de website van Strava. Dankzij de segmenten kun je jouw prestaties na afloop van je rit goed vergelijken met de prestaties van andere sporters. 

Met Strava kun je:

  • Gebruikmaken van de integratie van Google Maps.
  • Sportprestaties opslaan. Denk hierbij niet alleen aan afstand, tijd, gemiddelde -en topsnelheid, maar ook aan hartslaggegevens en dergelijken
  • Resultaten vergelijken met anderen wielrenners of lopers.

Met Sport Data Valley kun je data na afloop verder analyseren. Een goed dashboard helpt daarbij. Dus stap op je racefiets en vier de lente!

26 februari, 2021

Meer nieuws