Citizenlab Share Data Valley

4 oktober, 2022

De naam Sport Data Valley is voor een onderzoek van Citizenlab TOPFIT omgedoopt tot Share Data Valley. Wij ondersteunen dit project door de onderzoekers gebruik te laten maken van het platform.

Eerste resultaten

De dataverzameling van het eerste onderzoek op Share Data Valley is ondertussen afgerond. Het gaat om een onderzoek naar factoren die mogelijk invloed hebben op vermoeidheid bij reumatoïde artritis. Mensen met reuma hebben aangegeven graag meer inzicht te willen krijgen in hun eigen vermoeidheid, en of hier eventueel een patroon in te ontdekken is. Tijdens dit onderzoek werd daarom informatie verzameld over vermoeidheid, maar bijvoorbeeld ook over pijn, stress en activiteiten. Deelnemers kunnen hun eigen gegevens direct zelf terugzien. Daarnaast gebruikten de onderzoekers de gegevens voor wetenschappelijk onderzoek.

Meer weten?

Meer weten over het gebruik van Sport Data Valley voor jouw citizen science project? Neem dan contact op met Dennis van Kooij. Nieuws over het vervolg van dit project is te vinden op de website van het Citizenlab TOPFIT.