Check je temperatuur

Nieuw in het Sport Data Valley platform: thermoprofielen. De afgelopen maanden is er in samenwerking met myTemp, de Triatlonbond en de Atletiekunie een thermo-dashboard ontwikkeld voor gebruikers van het Sport Data Valley platform.

Sporters die hun lichaamstemperatuur monitoren, beperken de kans op hyperthermie en hitteletsel. Wanneer je je bewust bent van een oplopende lichaamstemperatuur kun je tijdig passende maatregelen treffen, bijvoorbeeld  extra drinken. Bovendien kun je je sportprestaties op warme dagen verbeteren. Daarvoor moet je weten hoe je kerntemperatuur verandert gedurende een loopsessie. En hoe meet je dat? Onder andere myTemp ontwikkelde een sensor in een capsule. Een pil die je kunt inslikken om de gegevens te verzamelen. Sport Data Valley is betrokken bij het ontsluiten van deze data. Met ons dashboard is het mogelijk om meer informatie te krijgen over lichaamstemperatuur bij verschillende activiteiten. 

Draag je zoals veel sporters een sporthorloge?  Dan kun je je Strava, Garmin, Fitbit en Polar-account koppelen aan het digitale platform van Sport Data Valley. Zo kun je jouw sport- en beweegdata verzamelen, analyseren en delen. Op dit platform ontwikkelt Sport Data Valley samen met myTemp een dashboard waarop deze inspanningsdata worden gecombineerd met de gemeten data over lichaamstemperatuur: het thermoprofiel. Dit profiel geeft inzicht in de kerntemperatuur ontwikkeling in relatie tot de hartslag, snelheid en bijvoorbeeld het geleverde vermogen tijdens een training of wedstrijd.

Tijdens diverse pilotsessies in dit project wisselen de sporters op de atletiekbaan praktische ervaringen uit en merken hoe ze hun eigen lichaamstemperatuur kunnen monitoren. Er worden mooie rondes gelopen, terwijl initiatiefnemer Joost Fonville de apparatuur test. Voorlopig is dit project in volle gang. Heb je interesse in de ontwikkeling en toepassing van thermoprofielen? Neem dan contact met ons op!

 

 

 

20 mei, 2021

Meer nieuws