Strava gemakkelijk koppelen aan je SDV-account

13 september, 2022

Sport Data Valley is geen vervanger voor apps zoals Strava. Bij Sport Data Valley vinden we het juist fijn als je een app als Strava, Fitbit of Garmin gebruikt. Sport Data Valley is namelijk dé plek waarop je data van verschillende databronnen veilig kunt verzamelen, beheren, delen en analyseren. Zo kun je de Strava-gegevens van jouw atleten, proefpersonen of patiënten gemakkelijk naast de antwoorden van een vragenlijst leggen. Alle data op één plek.

Vandaag zoomen we in op het gebruik van Strava en de koppeling met het Sport Data Valley platform. Strava is een van de meest gebruikte sport-apps onder hardlopers, wandelaars en fietsers. Daarom kun je je Strava-account of het account van je atleten koppelen aan Sport Data Valley.

Steeds meer verschillende sporten

Strava is allang niet meer de app voor duursporters. Via de app kun je inmiddels steeds meer sporten tracken. Skiën, hiken, kanoën, maar inmiddels ook voetbal, golf en zeilen. Als je een zeilactiviteit uploadt, dan kun je vervolgens gemakkelijk je GPS-gegevens inzien. Bij de voetbal tracking gaat Strava een stapje verder en maakt de app ook een heatmap. Zo kun je achteraf goed zien om welke delen van het veld een speler het meest is geweest. Handig voor het analyseren van de tactiek.

3D Maps

Waar je vroeger nog een platte kaart had waarop je je afgelegde route kon terugzien, heb je inmiddels 3D maps in Strava. Voor een rondje door de polder niet de meest interessante feature, maar als je op training bent in de Zuid-Limburg of de Alpen wel. In de 3D maps kun je gemakkelijk aflezen wat het aantal hoogtemeters was en welke percentages daarbij hoorden.

Koppel je Strava-account aan SDV 

Koppel je Strava-account aan je Sport Data Valley account. Zo worden al je Strava activiteiten automatisch gesynchroniseerd met het Sport Data Valley platform. Bekijk hier de instructievideo.

Met Strava kun je:

  • Gebruikmaken van de integratie van Google Maps.
  • Sportprestaties opslaan. Denk hierbij niet alleen aan afstand, tijd, gemiddelde -en topsnelheid, wattage, maar ook aan hartslaggegevens en dergelijken
  • Resultaten vergelijken met anderen wielrenners of lopers.

Met Sport Data Valley kun je data na afloop verder analyseren. Een goed dashboard helpt daarbij.