Netwerkbijeenkomst op Universiteit Twente groot succes!

2 juni, 2022

Op woensdag 1 juni vond de eerste netwerkbijeenkomst van Sport Data Valley plaats op de Universiteit Twente. Het evenement werd georganiseerd door Pien Krottje om atleten, coaches, studenten, wetenschappers en organisaties op het gebied van sport en bewegen samen te brengen. Het thema ‘ Sportdata’ werd vanuit verschillende kanten belicht. Zo vertelde Thomas Waanders van TalentNed hoe zij o.a. data gebruiken om de top te behalen. TalentNed wil doorlopend jonge talentvolle Nederlandse sporters goed voorbereid naar het hoogste prestatieniveau brengen, zodat we in de toekomst Nederlandse successen in de absolute top kunnen blijven vieren. TalentNed is een van de sportorganisaties die al veelvuldig gebruikmaakt van het Sport Data Valley platform en diensten.

Thomas Waanders - TalentNed

Thomas Waanders – TalentNed

Van topsport naar topfit

Sport Data Valley is niet alleen interessant voor topsport, maar ook voor breedtesport en bewegen in het algemeen. Ria Wolkorte van TOPFIT Citizenlab zoomde in op oplossingen die ervoor zorgen dat mensen langer gezond en gelukkig blijven. In het TOPFIT Citizenlab werken burgers, wetenschappers en ontwikkelaars samen aan vitale oplossingen voor de toekomst.

Sport Data Valley event UT Twente

Esports – Een verborgen wereld

Tijdens een korte break gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek door te vertellen over wie ze zijn. De meeste aanwezigen hoorden met verbazing het verhaal van Guido Bruinsma aan. Voor veel mensen in Esports een verborgen wereld, maar naar de grootste toernooien ter wereld kijken ongeveer 170 miljoen mensen. Een industrie waar de toppers leven als topsporters en waar data een grote rol speelt.

Pien Krottje: “Ik vond het fantastisch om te zien dat dit soort evenementen kunnen ondersteunen in het bij elkaar brengen van verschillende partijen. Studenten hebben de kans om in gesprek te raken met toekomstige (commerciële) opdrachtgevers om af te studeren. Wetenschappers leggen contact met mogelijke participanten voor hun onderzoek en kunnen leren van andere, soortgelijke, onderzoeken waarbij een platform zoals Sport Data Valley wordt ingezet. Dit was nog maar het begin, Twente wordt de regio voor sport- en beweeginnovaties!”

Pien Krottje presenting

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al Sport Data Valley nieuws? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.