Meet Olivier van Luijk, stagiair Data Science

Bij Sport Data Valley werken we met heel veel stagiaires aan verschillende projecten. Vandaag introduceren we: Olivier van Luijk!

Introductie Olivier van Luijk

Olivier van Luijk is 22 jaar oud en studeert op dit moment Data Science aan de Universiteit van Amsterdam.

Aan welk project werk je momenteel (of heb je gewerkt)?

Blessures kunnen grote gevolgen hebben voor team- en individuele prestaties, daarom heb ik afgelopen tijd bij Sport Data Valley gewerkt aan het voorspellen van blessures bij basketbalspeelsters (van TeamNL). Ook ben ik bezig geweest met inzicht krijgen welke variabelen belangrijk zijn voor het voorspellen van blessures, zodat de coach en staf deze variabelen kan monitoren om  blessures te voorkomen in het team.

Wat heb je geleerd tijdens je stage bij SDV?

Bij SDV heb ik geleerd om gestructureerd te werken door middel van SCRUM, waarbij een sprint 2 weken duurt. Er wordt aan het begin van de sprint een planning gemaakt voor de aankomende 2 weken, vervolgens wordt er aan het einde van de sprint een Sprint Review georganiseerd. Tijdens deze review presenteer je wat je gedaan hebt of welke gestelde doelen je hebt bereikt. Dit is ook het moment om bij jezelf na te gaan wat je geleerd hebt en dit vervolgens te delen.

Wat kan je niet, maar zou je heel graag willen kunnen?

Ik ben altijd al enorm geïnteresseerd geweest in de medische wereld en heb er stiekem altijd al van gedroomd om een chirurg te worden (dit is helaas toch anders gelopen). Ik vind medische series, zoals New Amsterdam en Chicago Med heel leuk om te zien en ben echt gefascineerd door de kennis van doctoren/chirurgen. Het is ook goed om de ontwikkelen van kunstmatige intelligentie / data science in deze wereld te zien opkomen. Computermodellen die het medische proces versnellen, waardoor er sneller een diagnose kan worden gegeven.

Vertel ons over je extra talent dat je hebt!

Haha leuk dat je ’t vraagt! Ik heb ooit geleerd om een Rubiks Cube op te lossen en het oefenen daarvan is lichtelijk uit de hand gelopen, waardoor ik nu ook meedoe aan competities in allemaal verschillende categorieën. Je hebt de Rubiks Cube namelijk in allerlei verschillende modellen en groottes. Hiervoor reis ik regelmatig heel Nederland en België door om persoonlijke records te verbreken. 4 weken geleden heb ik zelf een nationaal record kunnen verbreken! 🏅

Wil je zien hoe Olivier Rubicks Cubes oplost? Kijk op zijn YouTube Kanaal⬇️:

https://lnkd.in/evsY5k6F

✅ Houd onze LinkedIn-pagina in de gaten voor aankomende stage mogelijkheden!

4 juli, 2022

Meer nieuws