Meer aandacht voor user experience

Ze is geïnteresseerd in de interactie tussen mens en machine en ze besloot zich te verdiepen in hoe mensen omgaan met technologie. De keuze voor een master Interaction Technology aan Twente University bleek een logische stap van studente Sonali Ori. Als stagiaire bij Sport Data Valley raakte zij dit najaar betrokken bij een project om het digitale platform toegankelijker en aantrekkelijker te maken voor wetenschappers. Sonali: “Bij Sport Data Valley richtte ik me op de bestaande functionaliteiten die het platform biedt. Begrijpen de gebruikers wat er mogelijk is op het platform? Ik onderzoek ook hoe we de gebruikersomgeving kunnen verbeteren.”

Voor Sport Data Valley wordt het steeds belangrijker dat wetenschappers gemakkelijk sport- en beweegdata kunnen verzamelen, analyseren en delen. Sonali is een van de studenten die betrokken is bij het gebruiksvriendelijker maken van het platform. “Op basis van interviews met verschillende wetenschappers die het platform gebruiken ben ik meer te weten gekomen over de context van hun werk en wat zij daarbij ervaren. Het gaf mij inzicht in de praktische uitdagingen waar zij mee te maken hebben op het platform. Het helpt hen bijvoorbeeld om direct te kunnen zien welke vragen er in een vragenlijst staan.”

Sonali stond voor een uitdagende opdracht waar ze wekenlang intensief mee bezig was. Op basis van haar onderzoek kon zij team Sport Data Valley een aantal waardevolle adviezen geven. Over waar elementen geplaatst kunnen worden. Echte wijzigingen om gebruikers van het platform – met name de wetenschappers – optimaal te faciliteren bij hun researchwerkzaamheden. “Ondanks de coronamaatregelen was er dagelijks begeleiding vanuit het team. Er werd regelmatig gevraagd naar hoe het is met jou als persoon. Ook kwamen er soms wel niet-werk gerelateerde topics aan bod. Zo heb ik dus wel nieuwe mensen leren kennen. Bij Sport Data Valley is het mogelijk om online prettig te kunnen werken. Ik zou andere studenten een stage bij Sport Data Valley zeker aanbevelen.”

Toekomstplannen

Sonali heeft haar stage bij Sport Data Valley succesvol afgerond. “In de toekomst ga ik voor opkomende organisatie of een groeiend bedrijf werken. Als user researcher test ik dan producten of websites samen met potentiele users. Om vervolgens onderbouwd advies te geven over mogelijke optimalisatie. Bij Sport Data Valley werken ze agile. Dat hielp mij om zelfstandig te plannen en me ook aan die planning te houden. Tijdens mijn stage haalde ik hierdoor mijn doelen en die ervaring gaat me later echt van pas komen.”

10 december, 2021

Meer nieuws