Goed nieuws: Sport Data Valley vanaf nu open voor iedereen!

12 februari, 2024

Ik wil de eerste Sport Data Valley nieuwsbrief van 2024 graag beginnen met het weggeven van cadeaus. Het gebruik van Sport Data Valley is per januari 2024 namelijk volledig opengesteld voor sportend en bewegend Nederland. Een cohortonderzoek? Een citizen science project opzetten? Als coach aan de slag met het monitoren van je sporters? Sport Data Valley gebruiken om data op te slaan en analyses uit te voeren in een veilige omgeving? Het kan allemaal en het kan kosteloos. Neem eens een kijkje en ontdek de mogelijkheden. Gebruik de vouchercode NIEUWSBRIEF2024NR1 tijdens het aanmaken van een profiel (als je die nog niet hebt) om toegang te krijgen tot alle functionaliteiten. Heb je vragen over hoe je Sport Data Valley in kunt zetten, neem dat zeker even contact op via info@sportdatavalley.nl.

Margot van Beusekom

Wees gerust; er zit nog steeds geen commercieel verdienmodel achter Sport Data Valley. We zijn en blijven een maatschappelijke stichting zonder winstoogmerk. Al jouw data staan nog net zo veilig binnen SDV als altijd. Hoe kunnen we dit dan aanbieden?

Publieke waarde Sport Data Valley groot

In 2023 hebben we – samen met veel van onze gebruikers en stakeholders (nogmaals dank daarvoor) – de publieke waarde van Sport Data Valley aangetoond. De resultaten van deze gesprekken hebben ertoe geleid dat we onze infrastructuur nu volledig openstellen.

Sport Data Valley is vanuit deze publieke samenwerking ook preferred data infrastructuur geworden van het MOOI in Beweging programma. We kijken ernaar uit de verschillende consortia te faciliteren. Ook denken we mee met de Beweegalliantie, zowel in hoe we ‘bewegen’ in het algemeen beter kunnen gaan meten als in de verschillende settings en cirkels. Hier liggen nog veel kansen om vanuit data een belangrijke bijdrage te leveren aan een vitaler Nederland. Dus daar zetten we, ook in 2024, vol op in.

Uiteraard blijven we ook een belangrijke bijdrage leveren binnen de topsport. De Olympische en Paralympische Spelen komen eraan. Tegelijkertijd worden de plannen voor de volgende olympische cyclus alweer gemaakt. SDV en NOC*NSF werken samen om het veilig en privacy proof genereren, opslaan en delen van data hoog op de agenda te zetten. We willen de kansen vanuit data optimaal te benutten.

Wij kijken uit naar 2024!

Margot van Beusekom

Directeur-bestuurder Stichting Sport Data Valley