Full Stack Web Developer gezocht!

Wil je echt maatschappelijke impact maken? Dan is dit je baan! We zoeken een full stack web developer die mee wil ontwikkelen aan het nationale onderzoeks- en analyse platform voor data rond sport, bewegen en vitaliteit: Sport Data Valley.  Als ontwikkelaar werk je in een multidisciplinair team samen met data scientists en software engineers. Daarnaast werk je nauw samen met onze externe IT-partner waar we het platform mede mee ontwikkelen.

Je ontwikkelt én geeft (technisch) advies over nieuwe functionaliteiten binnen het online platform. Daarnaast doe je externe projecten voor onze kleine en grote partners in de sport, wetenschap en beweegpraktijk. Sport Data Valley werkt samen met meer dan 50 partners, inclusief  KNVB, NOC*NSF, KNSB, Team Jumbo-Visma, NL Actief, Urban Sports & Performance center, Maasstad ziekenhuis en vele anderen.

Dit ga je doen

 • Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten binnen het online platform.
 • Ontwikkelen van prototypes en maatwerk oplossingen voor datavraagstukken op het gebied van sport en bewegen. Denk hierbij aan het maken van oAuth connecties, opzetten van databases, dashboards, infrastructuur en applicaties.
 • Adviseren over backend, testen, te gebruiken technologie, etc.
 • Implementatie van het Sport Data Valley platform bij (sport)organisaties.

Jij hebt:

 • Ervaring als backend web developer.
 • Kennis van MVC (Model-view-controller), Rails (Ruby), databases (SQL zoals Postgres, NoSQL zoals MongoDB).
 • Ervaring met DevOps en container management (bv. Docker, Kubernetes).
 • Ervaring met frontend frameworks zoals React.
 • Ervaring met / duidelijke aanleg voor communicatie met klanten (bv. met uitvragen van technische specificaties).
 • Een afgeronde passende HBO- of WO-opleiding.
 • Minimaal twee jaar relevante werkervaring.
 • Uitstekende beheersing van de Engelse (must) en Nederlandse (voorkeur) taal.
 • Affiniteit met sporten bewegen is een pré.

Als full stack web developer ontwikkel je mee aan het Sport Data Valley platform. Daarnaast werk je mee aan oplossingen voor data gerelateerde vraagstukken in het sport en beweegveld. Je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng, en geeft ondersteuning aan technische aanpassingen in het platform. Je hebt veel contact met klanten van het platform en betrokken partners. Je hebt een actieve rol in de ontwikkeling van schaalbare tools, diensten en producten in samenwerking met onze (project)partners. We werken agile én hybride, vanuit huis en onze labs met locaties in Delft, Leiden, Enschede en Amsterdam .

Over ons

Sport Data Valley (SDV) is een grootschalig project voor de ontwikkeling van een nationaal onderzoeks- en analyse platform in de sport, dat wordt ontwikkeld door onderzoeksinstellingen uit Delft, Leiden, Amsterdam en Twente, en wordt gefinancieerd door Sportinnovator en ZonMw. Het SDV-platform biedt toegang tot een grote verzameling sport-specifieke data, de mogelijkheid zelf sportdata toe te voegen en analyses uit te voeren op deze data. Landelijk zijn er meerdere Sport Data Valley labs, waar geïnteresseerden hands-on met sportdata aan de slag kunnen. De labs hebben een loketfunctie om de sport te ondersteunen en zijn direct gelinkt aan gevestigde en erkende sportnetwerken (o.a. Thialf Heerenveen, AISS Amsterdam, Sport Engineering Institute in Delft, KNVB #11 in Zeist). Deze labs zijn een spil in een hecht nationaal sport ecosysteem van atleten, coaches, bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Tijdens je werk als web developer zul je verschillende Sport Data Valley labs ondersteunen en kun je op meerdere locaties werkzaam zijn, waarbij de uitvalsbasis (hoofdvestiging) in Amsterdam zit. 

Ons aanbod 

De functie heeft een omvang van minimaal 32 (0,8 fte) en maximaal 38 uur per week (1 fte). In eerste instantie gaat het om een contract t/m eind 2022 met de mogelijkheid om te verlengen. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring gebaseerd op schaal 9 of 10 (met een maximum van € 4.274,- bruto per maand met 232 vakantie-uren bij een volledige aanstelling). Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten.

Voor informatie over deze vacature kun je contact opnemen met:

Dennis van Kooij; 06-27263742, dennis@sportdatavalley.nl

16 maart, 2022

Meer nieuws